Diëtist voor niet-westerse eetgewoonten

Barrières tussen gezondheidszorg en niet-westerse allochtonen

Als multiculturele diëtiste weet ik dat veel allochtonen met een niet-westerse achtergrond een voedings- en bewegingspatroon hebben dat de oorzaak is van overgewicht binnen deze bevolkingsgroep.

Welvaartsziekten door beperkte gezondheidsvaardigheden komen steeds vaker voor. Als Turkse maak ik dit bespreekbaar in mijn directe omgeving. Dit is gelijk waarmee ik mij onderscheid in de diëtistensector.

Als zuiver Turkse spreek ik de Turkse taal en ben ik bekend met de niet-westerse voedingscultuur. Tijdens mijn studie Voeding en diëtetiek is mijn motivatie gegroeid om de barrières tussen gezondheidszorg en niet-westerse allochtonen te minimaliseren. Een nog belangrijkere motivatie is natuurlijk de hoge, toenemende, prevalentie van welvaartsziekten bij deze bevolkingsgroep.

Na mijn afstuderen heb ik met die motivatie gelijk mijn multiculturele diëtistenpraktijk opgezet. Overijssel kent een grote concentratie niet-westerse allochtonen. In mijn advies sluit ik met mijn voedingsadviezen aan bij de cultuur, waarden, normen, smaken, geuren en belevenissen van deze doelgroep.

Nutry is gespecialiseerd in de voeding van niet-westerse allochtonen. Maar staat natuurlijk open voor iedereen die door middel van goede voeding gezonder door het leven wil!

Neem contact op voor meer informatie.

Gülsah Kayar – Diëtist

0612941432
info@nutry.nl
www.nutry.nl