Sjamanistische reis

Deirdre Carter gaat een maand naar de Indianenstammen in Brazilië.

yawanawa

Het amazonegebied in

Om mijn kennis te verdiepen ga ik binnenkort met Rymke en mijn goede vriend Hivshu, een Inuit sjamaan, naar Brazilië om te gast te zijn bij de Yawanawa indianen Hushahu en Mawa Isa. Zij leven met hun stam diep in de jungle van het Amazone gebied. Om daar te komen wordt een hele expeditie, twee dagtochten de jungle in vanuit de stad Rio Branco.

Hushahu is de eerste vrouwelijke Sjamaan van die stam. In hun traditie was het namelijk gebruikelijk dat alleen de mannen deelnamen aan de ceremonieën. De vrouwen zorgden voor de kinderen en het eten. Hushahu voelde echter van kinds af aan dat zij een Sjamaan was en heeft ervoor gevochten dat ze door de mannen werd geaccepteerd en ingewijd. Nu is hun traditie helemaal aan het veranderen en zijn de ceremoniën open voor alle vrouwen.

hushahu-en-mawa-isaDe Yawanawa indianen staan nog niet zo lang “open” voor bezoekers en daardoor staat hun cultuur nog dicht bij de oorspronkelijke tradities van duizenden jaren.

 

Door mijn reis zal mijn praktijk hier in Deventer dus een maand stilliggen. Ik ben in die tijd ook niet bereikbaar per telefoon of internet. Na mijn terugkeer zal ik een reisverslag maken om te delen in deze nieuwsbrief.

Meer over Deirdre

Maar voor wie mij (nog) niet kent,  ik ben mede oprichter en eigenaar van Centrum Via Natura. Ik werk al sinds 13 jaar in mijn eigen praktijk GeneesWijs welke ook in Via Natura gevestigd is.
Ik noem het een praktijk voor “natuurgeneeskunde en essentiewerk” omdat ik natuurlijke manieren om te genezen en in balans te komen benut terwijl we altijd proberen tot de kern te komen, de essentie van de persoon.

Ik gebruik daarvoor (Elektro-) Acupunctuur, Kruiden, Voeding, Energetischebehandelingen, maar zeker ook Coaching. Hierin heb ik met succes een opleiding Holistisch Coach afgerond in 2015.

Wat minder bekend is, is mijn werk met de Plant-teacher medicijnen uit het Amazone gebied, vooral Ayahuasca, San Pedro en Rapé. Hierin verzorg ik ceremonies die zeer sterke healing brengen door een diepe connectie met je ziel te herstellen.

De ceremonies in Centrum Via Natura geef ik samen met mijn dierbare medicine-sister Rymke Boonstra. Daarnaast organiseer ik ceremonies voor Sjamanen uit het buitenland, veelal Natives, dus indianen, die door hun tradities een sterke verbinding hebben met deze bewustzijnsverruimende planten.

Meer info vind je op mijn website : Geneeswijs

Hartelijke groeten,
Deirdre Carter